درونمایه‌ها و رویکردهای هنر معاصر

هنر اینستالیشن

شیوه برگزاری: آفلاین

تعداد جلسات: 5 جلسه

زمان هر جلسه: 2 ساعت

درونمایه‌ها و رویکردهای هنر معاصر

هنر اینستالیشن

300,000 تومان

سرفصل‌های دوره
توضیحات

دوره به صورت آفلاین است (دسترسی به فایل های صوتی و تصویری بر اساس سرفصل‌های دوره)

اکنون دهه‌ها است که عالم هنر تجسمی بیننده را فرامی‌‌خواند تا اثر هنری را به شیوه‌های جدیدی تجربه کند. هنر اینستالیشن به قالبی از هنر معاصر گفته می‌شود که برای یک فضای داخلی معین و اغلب برای مدتی موقت در نظر گرفته شده است. اینستالیشن قالب هنری مستقلی است که به خاطر تسلط فیزیکی بر کل فضا، دعوت تماشاگر به ورود واقعی به درون اثر هنری و درگیر کردن همۀ حواس، از مجسمه‌سازی متمایز می‌شود. این همه، مشارکت فعال بیننده را طلب می‌کند.

اینستالیشن قالب هنری مطلوب هنرمندانی است که با ایدۀ اثر هنری ماندگار، بنابراین قابل خرید و فروش مخالف‌اند. از این رو، مانند اجرا (پرفورمنس) حرکتی ضد سرمایه‌داری و ناقد مناسبات قدرت در عالم هنر به شمار می‌رود. همچنین قالب بسیار مناسبی برای اعتراض‌ها و هجوهای سیاسی و اجتماعی بوده است. در واقع، ظرفی است که هنرمند می‌تواند محتوای خود را، اعم از اجتماعی، سیاسی، زیبایی‌شناختی، و … در آن بریزد، و آنگاه مخاطب را، نه‌تنها برای دیدن، بلکه برای زیستن و مشارکت در آن فرابخواند.

در این درسگفتار طی پنج جلسه پیشینه و مسیر شکل‌گیری این فرم هنری تاثیرگذار را بررسی می‌کنیم و به بنیادهای نظری، زمینه‌های تاریخی، و نمونه‌های شاخص آثار در این قالب هنری می‌پردازیم. همچون دوره‌های پیشین، از تجارب هنرمندان ایرانی در این زمینه نیز سخن به میان می‌آوریم.